Chec Cu Lichior De Oua

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 200 g unt sau margarina
  • - 180 g zahar
  • - 250 g faina
  • - 4 oua
  • - 1 lingurita zahar vanilat
  • - 150 ml lichior de oua sau eggnog cum spun americanii
  • - 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Separati ouale si mixati albusurile cu zaharul pana ce devin pufoase si lucioase.

Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu untul sau argarina pana ce obtineti o crema moale.

Adaugati compozitia de galbenusuri treptat peste albusuri si mixati la viteza mica apoi turnati lichiorul de oua mixand in continuare.

Amestecati faina cu zaharul vanilat si praful de copt. Dati amestecul obtinut printr-o sita si incorporati-l in compozitia de chec.

Tapetati o forma de chec cu hartie de copt sau un strat de unt si unul de faina apoi turnati compozitia obtinuta in forma tapetata.

Coaceti in centrul cuptorului incins la 325ºF 160ºC Gaz 3 pentru aproximativ o ora sau pana trece testul scobitorii. Cand este gata desprindeti din forma si lasati la racorit apoi ornati dupa preferinta. Eu am folosit glazura de ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise