Chec cu mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chec
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 4 oua, separate
  • 150 ml Limoncello
  • 200 ml lapte
  • 400 gr mac, macinat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, ghimbir, lamaie, cuisoare)
  • un praf de sare
  • Pentru glazura
  • zahar pudra
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec.

Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.Se incorporeaza apoi Limoncello urmat de lapte.Se inglobeaza macul, coaja rasa si zeama de lamaie.

Faina se amesteca cu praful de copt si mixul de condimente si se incorporeaza in compozitia cu mac.Se inglobeaza albusurile batute spuma.Aluatul obtinut se toarna in tava pregatita si se da la copt pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata, aprox.40 minute.

Dupa ce s-a copt checul, se lasa sa se raceasca apoi se stropeste cu o glazura obtinuta din zahar pudra si zeama de lamaie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise