Chec cu mac

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 440g faina;
  • 400g unt;
  • 360g zahar;
  • 8 oua;
  • 1 plicuri praf de copt;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • o priza sare;
  • 6 linguri mac;
  • coaja rasa de la 1 lamaie.
  • Pentru siropul de gazura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • zeama de la 1 lamaie.
  • Pentru siropul de gazura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul, vanilia, sarea si coaja rasa de lamaie pana devine o crema spumoasa, se adauga apoi galbenusurile pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga macul, faina, alternand cu albusurile batute spuma tare. Din aceasta compozitie ies 3 checuri. Se ung tavile si se tapeteaza cu unt si faina sau hartie pergament, se repartizaza compozitia in cele 3 forme, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cele 4 linguri de zahar se pun intr-o craticioara cu cele 4 linguri de apa si se pun la foc pana s-a topit zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie, se toarna imediat peste checurile scoase din cuptor. Se lasa sa se raceasca apoi se poate taia.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise