Chec cu mere caramelizate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 ouă
  • 150g unt(moale)
  • 150g zahăr pudră
  • 150g făină
  • 1 vârf cuţit de sare
  • o jumătate plic de praf de copt
  • Pentru caramelizare;
  • 4 mere
  • 50g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingură zahăr pudră
  • (ingrediente pentru o tava de chec)

Mod de preparare

Se preîncălzeşte cuptorul la 150 grade C

În vasul unui robot se pun 150g unt şi zahărul pudră. Se amestecă la viteză medie timp de 1 minut.

Se adaugă ouăle. Se mai amestecă timp de 1 minut.

Se adaugă făina, sarea şi praful de copt şi se amestecă la viteză mare timp de 5 minute.

Merele se curăţă, se taie bucăţi mici.

Într-un vas se adaugă 50g unt, 2 linguri de miere şi 1 lingură zahăr pudră. Când începe procesul de caramelizare se adaugă merele şi se amestecă bine.

Merele caramelizate se adaugă compoziţiei de mai sus şi se amestecă timp de 1 minut la viteză medie.

Aluatul se toarnă într-o fromă de chec, tapetată cu hârtie de copt şi se coace timp de 40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise