Chec cu mere uscate si scortisoara

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 felii):
  • Aluatul - 100 g stafide,
  • 100 g felii de mere uscate,
  • 5 linguri rom alb,
  • 200 g unt,
  • 125 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 lingura scortisoara macinata,
  • 125 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 100 g nuca macinata.
  • In plus: unt pentru forma,
  • 3 rondele glasate de mar, pentru ornat.

Mod de preparare

Se spala stafidele si feliile de mere uscate si se inmoaie in rom. Se freaca spuma untul cu zaharul, incorporand ouale, unul cate unul.

Se amesteca in continuare, pana ce s-a dizolvat complet zaharul, dupa care se adauga sarea, scortisoara, faina, praful de copt si nuca macinata. La urma, se incorporeaza, amestecand usor, stafidele si merele inmuiate in rom. Se incinge cuptorul la 180gr..

Se unge cu unt o forma de chec (lungimea: 20 cm) si se toarna in ea aluatul, se niveleaza la suprafata si se da checul la cuptorul incins.

Dupa ce s-a copt, se rastoarna, se lasa putin sa se raceasca si se orneaza cu rondelele de mar glasate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise