Chec cu mirodenii(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml
  • -3 pahare faina
  • -1,5 pahar de zahar
  • -3/4 pahar cacao
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -1 lingurita de bicarbonat
  • -un virf de cutit de sare
  • -1/2 pahar de ulei
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa fierbinte(clocotita)
  • -1 nucsoara(rasa)
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -1/2 linguita de cuisoare
  • -un pumn de nuci tocate(nu macinate)

Mod de preparare

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara,

cuisoarele);bicarbonatul nu se punefaina,cacaua,praful de copt,se cern impreuna.

Apoi se pun ouale(intregi),uleiul,laptele caldut;se mesteca;se pune bicarbonatul stins cu putin otet.

Se pune apa,fierbinte,apoi,se mesteca repede,pina ce totul e omogen.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma de \"guguluf\",uns(la baza) cu unt,margarina si tapetat cu faina.

Forma se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 50 minute.

Se serveste rece,presarat cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise