Chec cu mirodenii(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru acest chec,se foloseste pahar de 250 ml
  • -3 pahare faina
  • -1,5 pahar de zahar
  • -3/4 pahar cacao
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -1 lingurita de bicarbonat
  • -un virf de cutit de sare
  • -1/2 pahar de ulei
  • -1 pahar lapte caldut
  • -1 pahar apa fierbinte(clocotita)
  • -1 nucsoara(rasa)
  • -1 lingurita de scortisoara
  • -1/2 linguita de cuisoare
  • -un pumn de nuci tocate(nu macinate)

Mod de preparare

Intr-un castron,se pun toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,cacaua,zaharul,nucile,sarea,nucsoara,scortisoara,

cuisoarele);bicarbonatul nu se punefaina,cacaua,praful de copt,se cern impreuna.

Apoi se pun ouale(intregi),uleiul,laptele caldut;se mesteca;se pune bicarbonatul stins cu putin otet.

Se pune apa,fierbinte,apoi,se mesteca repede,pina ce totul e omogen.

Aceasta compozitie se pune intr-o forma de \"guguluf\",uns(la baza) cu unt,margarina si tapetat cu faina.

Forma se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 50 minute.

Se serveste rece,presarat cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise