Chec cu nuci si anason (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana lapte de soia cu cacao
  • un sfert cana de ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 steluta anason
  • 1 lingurita cacao
  • 1 varf de lingurita de ness praf
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o mana de miez de nuca
  • circa 1 cana faina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol punem laptele ,zaharul,uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul.

Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il punem in bol,apoi punem si ness-ul.

Incorporam faina ,treptat,iar la urma punem cacaua.

Nucile le tocam cu un cutit si le incorporam in compozitie.

Luam o tava de chec(sub orice forma) ,o ungem bine cu margarina si o tapetam cu faina alba.

Turnam compozitia in tava.

Aceasta o introducem in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

Il lasam pana este copt(35-45 de minute maxim).

Cand este gata il scoatem,il lasam la racorit.

Il pudram cu zahar si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise