Chec cu nucsoara si banane

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri de frisca ( sau 300 gr frisca)
  • 4 banane
  • 30 gr cacao
  • 10 gr nucsoara

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenus,apoi se bat spuma tare cu ajutorul unu mixer,adaugand treptat zaharul.

Separat,intr-un vas faina se amesteca cu nucsoara si cacao,se adauga spuma de albus si se amesteca usor pana se incorporeaza toata faina.

Formele pentru copt se ung cu ulei se tapeteaza cu faina ( eu am folosit folie de aluminiu),dupa care se toarna compozitia formata anterior si se coc la 150 gr circa a 30 de min.

Blatul se scoate din forme se lasa la racit dupa care se orneaza. Pentru ornat am facut cu ajutorul robotului o crema de banane peste care am adaugat frisca si apoi rondele de banane.

Se pot folosi si alte fructe in functie de preferinte.

pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise