Chec cu piure de castane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 5 oua mai mari
  • - 3 linguri zahar
  • - 200 gr piure castane
  • - 2 linguri apa
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingura cacao
  • - 5 sau 6 linguri faina
  • - un praf de copt
  • - un praf de sare

Mod de preparare

Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramanacocoloase cu ajutorul unei furculite. Pregatim o tava de chec sau alta forma. Incalzim cuptorul la 180 grade.

Ouale le separam, iar albusurile le batem cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusul si lasam deoparte mixerul. Cu o lingura de lemn amestecam prin rasturnare si adaugam faina , uleiul, praful de copt si piureul de castane.

Omogenizam bine. 3/4 din compozitie o turnam in tava, iar in cealalta punem cacao si incorporam. Pe mijlocul aluatului din tava punem ceea ce mai avem in castron si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute. La final facem testul cu scobitoarea.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise