Chec cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 1 forma chec:
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar brun
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale si sucul de la una

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec.

Se bate untul cu zahar.

Separat, se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa si se adauga amestecului de mai sus, alternand cu cele 2 oua.

Se adauga coaja rasa de la portocale si la final sucul.

Se toarna aluatul in tava de chec si se da la cuptor pentru 45 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se lasa checul sa se raceasca pentru 10 minute apoi se scoate din tava.

Dupa ce s-a racit complet, se poate felia.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise