Chec cu portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente 1 forma chec:
  • 150 g unt moale
  • 175 g zahar brun
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • coaja rasa de la 2 portocale si sucul de la una

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec.

Se bate untul cu zahar.

Separat, se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa si se adauga amestecului de mai sus, alternand cu cele 2 oua.

Se adauga coaja rasa de la portocale si la final sucul.

Se toarna aluatul in tava de chec si se da la cuptor pentru 45 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se lasa checul sa se raceasca pentru 10 minute apoi se scoate din tava.

Dupa ce s-a racit complet, se poate felia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise