Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 g zahar
  • 170 gr unt
  • 260 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • esenta de vanilie
  • 3 lingurite scortisoara
  • optional seminte de chia

Mod de preparare

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul, il adaugam apoi punem in compozitile zaharul vanilat si esenta de vanilie. Oprim o treime din compozitie pe care o amestecam cu scortisoara. Tapetam o tava de chec cu hartie de copt sau cu faina (eu am folosit o tava de silicon si nu am mai avut nevoie de hartie de copt); punem un strat de aluat alb, apoi un strat de aluat cu scortisoara si iar aluat alb. Semintele de chia le amestecam cu aluatul alb. Dam la cuptor pentru 40 de minute. Merge foarte bine cu o ceasca de cafea cu lapte sau cu un vin fiert! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise