CHEC CU SIROP DE NESCAFE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 180 g zahar pudra
  • 180 ml ulei+unt topit,rece(jumi-juma)
  • 180-190 ml lapte
  • 190 g faina
  • 1 lingurita, plina, praf de copt
  • un virf de cutit de bicarbonat
  • vanilie,coaja rasa de lamiie
  • Pentru sirop
  • 375 ml apa
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite de nes
  • 400 ml frisca (batuta),indulcita dupa gust
  • Se orneaza la alegere(eu, ultima data am ornat cu niste ciocolata rasa)

Mod de preparare

Se unge o tava,se tapeteaza cu faina.

Ouale si zaharul pudram se bat f bine;se adauga(batind)grasimea,turnata incetul cu incetul(ca la maioneza),apoi aromele si bicarbonatul stins in f putin otet;se bate totul bine.Se pune apoi faina(cernuta cu praful de copt) si laptele.Se omogenizeaza.

Se toarna in tava pregatita si se da la cuptor(incalzit dinainte),la foc potrivit cca 45 minute.

Cind e facut,se toarna peste el siropul(ambele f fierbinti)

Pt. sirop,se fierb ingredientele(apa+zahar+nescafe).

Se lasa la racit,la temperatura camerei;cind e rece,se pune deasupra frisca;se orneaza.

Se da la frigider cel putin 2 ore.

Se serveste,taiata in patratele de cca 5/5 cm.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise