Chec cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 15-18 linguri de faina
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie sau coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • 150-200g visine

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul vanilat, praful de copt,esenta de vanilie si lamaie si visinile scoase de sambure.

Compozitia se pune in formade chec unsa si tapetata.

Se coace la cuptor la foc potivit.(se verifica cu scobitoarea)

Cand e gata se pudreaza cu zahar praf sau se poate pune glazura de caramel.

Pofta Buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise