CHEC DE CACAO

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 500g zahar
  • 50g cacao
  • 1 pachet de unt(200g)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 pahar de lapte(paharul sa fie de 250ml)
  • 1 1/2 pahar faina(acelas pahar ca la lapte)
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coja rasa de li 1 portocala
  • esenta de rom dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas pe foc se amesteca zaharu,cocao si laptele,lasandu-le sa sea 2-3 clocote.Se da la o parte si se adauga untul taiat bucatele,sarea,vanilia,coaja de portocale si esenta de rom,se amesteca bine pana se topeste untul.Se lasa la racit 10 minute si apoi se adauga galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare,praful de copt,iar la urma se adauga faina alternand cu albusurile batute spuma tare.Compozitia se toarna in 2 tavi de chec unse si tapetate cu faina.Se baga in cuptorul incins,si se coace timp de 30-40 de minute.Se incearca cu o scobitoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise