Chec de cacao cu cafea(reteta portugheza)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 290gr.unt
  • 300gr.zahar
  • 5oua
  • 290gr.faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • optional coaja rasa de la o lamaie
  • optional rom pt aroma sau un pliculet de zahar cu aroma de rom
  • 20gr.cacao
  • 2 linguri cafea expresso tare.Cacao si boabe de cafea pt.decor.

Mod de preparare

1)Bate spuma untul topit cu zaharul,coaja de lamaie.Se pot adauga ouale intregi pe rand(stil portughez...)eu le-am batut separat pe albuse,iar galbenusele le-am adaugat pe rand,batand bine dupa fiecare in parte.Se adauga jumate din albuse si jumate din faina se amesteca cu grija,apoi am adaugat restul,praful de copt,cacaoa cu grija si la sfarsit cafeaua.2)Forma de cuptor se unge bine cu unt si tapiteaza cu faina,se toarna crema.Se da la copt la 180C cam 45-50 min.3)Rece se decoreaza cu cacao si cafea boabe.Special pt iubitorii de cafea!Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise