Chec de cartofi cu ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua
  • 150 gr. cascaval
  • piper
  • sare
  • 300 gr. ciuperci
  • 100 gr. unt
  • 100 gr. orez
  • patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se curata, se paseaza. Se adauga 1 ou, 3 albusuri, 100 gr. cascaval, piper si sare. Se amesteca bine.

Se curata si se taie ciupercile, se inabusa in putin unt , se adauga orezul si apa (proportie 1:3), sare si piper. Se fierbe, apoi cind e gata se adauga o lingura de patrunjel tocat.

Intr-o tava de chec se asaza compozitia de cartofi si cea de orez in straturi, ultimul si primul strat fiind din cartofi. Se unge cu galbenusurile batute, se presara cu cascavalul ramas. Se lasa 20 de minute la cald, apoi se coace in cuptor pina se rumeneste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise