Chec de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg dovlecei mici
  • 6 oua
  • 1-2 catei de usturoi
  • 250g smantana
  • 80g unt
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja,se dau pe razatoarea mare,se presara cu putina sare si se lasa la scurs o ora.Intre timp se taie patrunjelul marunt,se amesteca cu smantana,galbenusurile,sare si piper.

Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Se preseaza dovleceii rasi,sa se scurga bine de zeama,se calesc in unt,se pune usturoiul pisat si se lasa la racit;se amesteca cu compozitia de oua.

Se pune amestecul intr-o tava de chec sau cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet.Se da la cuptor 30-35 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise