Chec de fructe seci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280gr.unt
  • 300 zahar
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • 5 oua
  • 300gr.faina
  • 1lingurita praf de copt
  • cca.200 gr.fructe seci(prune
  • stafide
  • caise...).Optional 1 paharel vin de Porto.

Mod de preparare

Se bate bine,untul cu zaharul si coaja de portocala pana se obtine o crema spumoasa.Se adauga galbenusele pe rand.Albusele se bat separat.Se adauga jumatate din cantitatea de faina si albuse peste crema,se bate bine si se adauga restul,la urma se pun fructele seci , praful de copt si vinul.Se unge o forma cu unt si tapiteaza cu faina,se toarna blatul si se da la cuptor aprox.40 min.Se controleaza daca e copt cu un betisor,care trebuie sa iasa aproape uscat cand e gata.Se decoreaza cu zahar pudra si fructe seci.Este desertul pe care l-am facut de cele mai multe ori.Merge dimineata la cafea....Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise