Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280 gr. unt moale
  • 300 gr. zahãr
  • 5 ouã
  • 300 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 1 iaurt cu aromã de fructe
  • zahãr pudrã
  • cirese
  • optional 100 gr. fructe de pãdure

Mod de preparare

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul.

Adaugã ouãle pe rând, mixând bine dupã fiecare.

Pune fãina cu praful de copt, amestecã bine si adaugã iaurtul (am avut iaurt de fructe la kg. asa cã am pus câteva linguri de iaurt). Adaugã ciresele decarosate si fructele de pãdure.

2)Unge cu unt si tapeteazã forma cu fãnã.

Toarnã compozitia si dã la copt.

Am fãcut 2 checuri, deci am dublat ingredientele.

Am musafiri dragi de acasã, pt. câteva sãptãmâni :)

Câte putin despre cirese:

Ciresul a fost introdus in Europa, fiind originar din Asia.

Ciresele pot avea diverse culori, cireasa acidã este folositã la fabricarea conservelor, compoturilor si bãuturilor alcoolice ca Kirsh, Cherry si Marasquino.

Ciresele contin proteine, calciu, fier si vitaminele A,B,si C.

Consumate proaspete au proprietãti diuretice si laxative.

Cireasa fiind foarte bogatã in tanin, consumatã in exces poate provoca probleme la stomac, fiind recomandate numai 200-300 gr. cirese pe zi.

Simbol:

In cultura japonezã, ciresul era asociat samuraiului, a cãrui viatã era asa efemerã ca a unei flori de cires.

Deja fructul semnifica senzualitate, sucul de cireasã coaptã este asa de intens in savoare si culoare cã este comparat primei iubiri.

In aparentã, aduc cu buzele iubitei...

Ca tatuaj, cireasa reprezintã castitatea femininã si puritatea.

Odatã ruptã din pom, inseamnã pierderea inocentei...

In India, floarea de cires este cosideratã sfântã, se zice cã in casele in care sunt aceste florii este binecuvântare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise