Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de ciocolata amara taiata bucatele mici sau picaturi de ciocolata - aceeasi cantitate
  • 2 pahare de faina ptr prajituri
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de ulei
  • 3/4 pahar de suc de portocale
  • coaja de portocala rasa
  • 7 albusuri
  • 1/4 lingurita de sare

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.

Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma moale.

In alt bol amestecam faina cu ciocolata, zaharul si uleiul si deasemeni sucul de portocale si amestecam sa fie o compozitie omogena dupa care adaugam albusul in cateva faze ca sa nu se sparga si compozitia sa fie usoara.

Se unge o tava de kughelof sau o tava de chec adanca cu putin ulei si se poate tapeta cu putina faina si se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 de minute pana checul este copt si scobitoarea iese cu faramituri usoare

si checul este frumos rumenit.

Este un chec gustos si o rezolvare pentru albusuri care raman de la alta coptura su nu stim ce sa facem cu ele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise