Chec din albusuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 albusuri
  • -360 g zahar
  • -250 g faina
  • -240 ml ulei
  • -coaja rasa de la o portocala mare
  • -esenta de vanilie
  • -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g)
  • -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele si uleiul(incet,ca la maioneza);se pune apoi faina,cernuta,mestecindu-se cu o lingura de lemn,incet,de sus in jos.Cind compozitia e omogena,se pune rahatul si ciocolata;se mesteca usor,tot cu lingura de lemn.Am uitat sa scriu ca inainte de a se pune,rahatul se tavaleste prin faina(ca sa nu se lase jos,adica la baza checului).

Se pune,apoi intr-o tava(sau 2) de chec;tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.

Se taie si se serveste dupa ce se raceste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise