Chec din albusuri cu fructe si ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -216 g albus de ou(aprox. 7 albusuri)eu le-am avut ramase de la alte preparate si le-am pastrat la congelator.
  • -250 g zahar tos
  • -200 ml iaurt sau lapte batut
  • -200 g faina
  • -6 linguri de ulei
  • -un praf de copt
  • -mix de fructe de padure
  • -o esenta de rom
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -bucatele de ciocolata
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol,vom bate spuma tare albusurile cu zaharul si esenta de rom.Apoi vom adauga uleiul in fir subtire,mixand continuu,dupa care vom pune laptele batut.Mixam bine si vom adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.Iarasi mixam bine si apoi vom adauga bucatelele de ciocolata si coaja de lamaie.Amestecam,dar de data asta vom folosi o paleta.Dupa ce am adaugat ciocolata,punem fructele de padure,oprind cateva pentru a pune pe deasupra.

Intr-o forma de guguluf,(am uns-o cu un piculet de ulei)pe fundul careea am pus citeva visine,am pus toata coca si pe deasupra,am presarat fructele ce le-am oprit.

Am pus la cuptorul de dinainte incins,cam 35 de min.la foc mediu.Cand vedem ca s-a rumenit,facem testul cu scobitoarea,daca iese curata,checul este gata.

Este un chec super bun!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise