CHEC ENGLEZESC

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 5 oua
  • 100g stafide
  • 1/2 pahar cu lapte(125ml)
  • 100g rahat taiat cubulete(diferite culori)
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie si coaja de portocala dupa gust
  • 1 forma de chec

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare se freaca untul cu zaharul pana devine o crema pufoasa,se adauga pe rand galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare,se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt,se omogenizeaza si se adauga stafidele,rahatul,caja de lamaie si portocala si ,la urma albusurile batute spuma tare,se amesteca usor de jos in sus.Se unge forma de chec si se toarna compozitia.Se coace la foc potrivit timp de 20-30 de minute.Se face testul cu scobitoare ca sa fim siguri ca este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise