Chec gustos si pufos

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aprox.1 cana de zahar
  • 4 oua
  • 1 cana si jum. de faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • o cescuta de ulei
  • esenta de vanilie
  • cacao
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile cu mixerul pana devin spuma, apoi se pune zaharul si se bate impreuna cu albusurile pana se topeste. Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie sau cu otet (in caz ca nu aveti lamaie), se pune peste albusuri, apoi separat se bat galbenusurile cu cate putin ulei, se pun esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie sau portocala. Se pun apoi galbenusurile batute peste albus.

Se mixeaza la viteza mare, se pune zaharul vanilat. Dupa ce ati amestecat tot, se pune cate putina faina pana se ingroasa putin. Apoi se ia putin aluat cu lingura. Il puneti intr-o ceasca si amestecati cu putina cacao pentru a decora checul.

Dupa aceea se asaza o foaie de hartie de copt intr-o tava de cozonac si se pune aluatul. Se toarna pe deasupra aluatul facut separat cu cacao. Se baga la cuptor la foc mic si se coace cam 40 de minute. Si gata checul cel pufos! Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise