Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de lapte
  • un sfert de ulei ( eu am pus de masline)
  • un pliculet de praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • vanilie (optional)
  • faina cat cuprinde
  • doua linguri cacao neagra
  • ciocolata pentru torturi

Mod de preparare

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja de portocala, de lamaie rasa si vanilia, se bate iarasi un piculet si se adauga laptele si uleiul iar la urma adaugam faina si praful de copt pana aveti o masa nici prea groasa dar nici subtire. Rasturnam jumatate din continut intr-o tava rotunda sau patrata cum aveti, unsa cu margarina. Cealalta parte care ne-a ramas ii adaugam cele doua linguri de cacao si amestecam bine (daca se ingroasa mult cu cacaoa adaugata, ii adaugati un piculet de lapte), apoi o rasturnati peste cealata parte care e deja in tava. Dati la cuptor deja incalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Cand e gata il lasati la racit dupa care il scoateti din tava si acopetiti cu ciocolata pentru torturi si serviti.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise