Chec in trei culori

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Primul blat:
  • 10 galbenusuri,
  • 7 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • Al doilea blat:
  • 10 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • sucul de la o portocala (aprox 100ml)
  • 1 praf de copt,
  • Extra: 3 linguri cacao, nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim doua forme de chec , le ungem si le tapetam cu hartie de copt. Incepem cu prepararea primului blat.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de portocala. Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse.

Al doilea blat:

Albusurile le mixam pana devin spuma, adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sucul de portocala. Turnam in tavi primul aluat si intre ele punem cacao, bucati de nuca prajita putin si merisoare. Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise