Chec in trei culori

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente compozitia galbena:
  • -6 galbenusuri
  • -3lg. cu varf faina
  • -5lg.zahar
  • -3lg.ulei
  • -1/2 plic praf de copt
  • -o fiola esenta de vanilie
  • -3lg nuca de cocos
  • Ingrediente compozitia alba:
  • -6 albusuri
  • -3lg. cu varf faina
  • -6lg.zahar pudra
  • -3lg.ulei
  • -1/2 plic praf de copt
  • -3lg.nuca de cocos
  • Ingrediente pt.linia neagra:
  • -3-4 lg.cacao

Mod de preparare

Mod de preparare compozitie galbena:-se separa ouale

-galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul,pana devine cremoasa(aprox.10 min.)

-se adaugauleiul,esenta,apoi faina amestecata cu praful de copt

-se mixeaza bine pana se incorporeaza faina

-se adauga si nuca de cocos si se ame

-intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia

-se presara cacao cernuta astfel incat sa acopere intreaga suprafata a compozitiei galbene

Mod de preparare a compozitiei albe:

-albusurile se bat spuma tare

-se adauga zaharul pudra putin cate putin si se mixeaza pana devine spuma lucioasa

-se pune uleiul

-se adauga faina amestecata cu praful de copt ,dar nu mai mixam ci amestecam cu o lingura de jos in sus usor sa nu se lasa albusul,iar la urma nuca de cocos

-peste stratul de cacao se adauga cu o lingura,cu grija compozitia alba si se niveleaza usor

-checul se da la cuptorul preincalzit timp de 50 min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise