Chec lejer cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g cacao,
  • 4 oua,
  • 125 g faina,
  • 75 g amidon,
  • 250 g zahar + inca 20 g,
  • 250 g unt + inca 15 g,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 lingurita vanilie pudra,
  • 1 priza sare.

Mod de preparare

Ungeti cu unt o forma de chec lunga de 25 cm. Pudrati-o cu 20 g de zahar si dati-o la frigider.

Incingeti cuptorul la 240gr..

Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si amestecul devine spumos.

Lasati untul sa se topeasca incet pe bain-marie, turnati-l peste galbenusuri si amestecati. Adaugati pudra de cacao, faina, amidonul si praful de copt, amestecati si parfumati cu vanilie.

Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le usor in compozitia preparata anterior, ridicand-o cu o spatula.

Turnati compozitia in forma, dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 10 minute. Reduceti temperatura la 210gr. si continuati coptul inca 20 de minute. Lasati checul sa se raceasca, scoateti-l din forma cand este inca caldut si serviti-l dupa ce s-a racit complet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise