Chec marmorat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 2 cani de faina
  • * 250 ml apa
  • * 100 ml ulei
  • * 3/4 cana de zahar
  • * 2 linguri cacao
  • * 2 linguri de apa
  • * 1 pliculet praf de copt
  • * 1 pliculet zahar vanilat
  • * coaja rasa de la o lamaie mica
  • * scortisoara (dupa gust)
  • (1 cana = 250 ml)
  • (zeama de lamaie nu inta la prajitura, aia a fost pentru cofetareasa :D )

Mod de preparare

Toate ingredientele, in afara de cacao si apa, le-am amestecat cu mixerul pana am obtinut o compozitie omogena, pe care am impartit-o in doua castroane.

In primul castron am adaugat 2 linguri de cacao si 2 linguri de apa.

Intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt am inceput sa pun in centrul formei cate o lingura de aluat alb, una de aluat cu cacao, pana s-au terminat ambele.

Am dat la cuptor pentru 35-40 de min (se face testul cu scobitoarea).

Am servit checul pudrat cu zahar praf.

Sursa: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise