Chec Mia

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -200g zahar
  • -200ml lapte
  • -200ml ulei
  • -1 praf de copt
  • -300g faina
  • -cacao
  • -stafide, rahat, nuca, razatura de lamaie (in functie de preferinte)

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar. Se adauga uleiul pe rand, laptele, apoi faina impreuna cu praful de copt. Albusurile se bat spuma tare, cu zaharul ramas si se amesteca usor cu compozitia de galbenusuri. Se pune jumatate din compozitie in tava de chec, se adauga o parte din stafide, rahat(date prin faina pentru a ramane la suprafata checului), nuca, iar in compozitia ramasa se adauga cacao, 1-2 linguri,se amesteca pana se omogenizeaza si se toarna peste compozitia din tava. Se adauga restul de rahat,stafide. Se da la cuptor si se verifica cu o scobitoare, pentru a verifica daca este copt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise