Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • arome concentrate pentru un chec bogat in ciocolata servit la o cescuta de cafea, minunat
  • Ingrediente:
  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao nemteasca
  • 1 lingurita potrivita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 90 gr unt
  • 2 oua
  • 150 gr lapte cantarit ca si greutate
  • 2 oua mari
  • 90 gr ciocolata neagra amaruie 70% cacao
  • 1 fiola esenta vanilie
  • un praf de cardamon-1 vf cutit
  • un praf de scortisoara
  • 1 lingurita esenta cafea
  • cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin
  • 1 mana stafide
  • esenta rom
  • cognac
  • 1 mana nuca macinata
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 lingurita coaja lamaie

Mod de preparare

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt. Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise