Chec (pufos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -140 ml amidon
  • -140 unt
  • -280g zahar pudra
  • -75 g lamaie
  • -6 oua
  • -1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul se amesteca cu jumatate din zahar, pana ce zaharul s-a dizolvat, se adauga galbenusurile, amidonul, coaja de lamaie rasa si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca mai departe, pana ce compozitia devine spumoasa.

Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la cuptor, la un foc tare la inceput, iar, dupa ce checul a crescut, se continua coacerea la un foc potrivit, pana ce este gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise