Chec (pufos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -140 ml amidon
  • -140 unt
  • -280g zahar pudra
  • -75 g lamaie
  • -6 oua
  • -1/2 plic praf de copt

Mod de preparare

Untul se amesteca cu jumatate din zahar, pana ce zaharul s-a dizolvat, se adauga galbenusurile, amidonul, coaja de lamaie rasa si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca mai departe, pana ce compozitia devine spumoasa.

Albusurile se bat cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la cuptor, la un foc tare la inceput, iar, dupa ce checul a crescut, se continua coacerea la un foc potrivit, pana ce este gata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise