Chec pufos-reteta mamei mele

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8oua
  • 2cani zahar
  • 2 canifaina+4 linguri faina
  • 2 pahare ulei semi
  • 4 linguri de apa fierbinte
  • 1-2 plicuri praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri caco

Mod de preparare

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;

Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta;Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;

Incorporam faina cernuta (cele doua cani si in plus cele patru linguri)si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;

Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;

Ungem si tapetam 2 tavi de chec,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;

Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;

Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;

Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise