Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;
Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta;Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;
Incorporam faina cernuta (cele doua cani si in plus cele patru linguri)si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;
Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;
Ungem si tapetam 2 tavi de chec,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;
Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;
Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;
Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise