Chec pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt o tava:
  • 4 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 2 lg de cacao
  • 1/2 cana de ulei

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ramas, pana acesta se dizolva, se adauga uleiul si bicarbonatul stins. Galbenusurile se pun apoi peste albusurile batute.

Se amesteca usor cu o spatula/arc, dupa incorporare se adauga faina in ploaie, cernuta. Se amesteca din nou.

Jumatate din compozitie se pune intr-un alt vas si se adauga cele doua lg de cacao, cernuta.

Intr-o tava tapetata cu hartie se pune prima data jumatate din comp. alba, jumatate din comp. cu cacao, iar cu o furculita incercati sa amestecati usor cele doua spume. De-asupra punem comp. alba care a mai ramas si cea de cioco.

Se baga in coptorul preincalzit pt 30 de min.

Este tare usor de preparat si mmmm...gustos :D

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise