Chec sărat Victor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 150 g de făină
  • - 200 g de jambon
  • - 150 g măsline verzi fără sâmburi
  • - 75 g de caşcaval ras
  • - 4 ouă
  • - 100 ml de lapte
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lingură de ulei de măsline
  • -1 lingura de pesto/frunze de busuioc tăiat
  • Sare, piper

Mod de preparare

Preîncălzeste cuptorul la 180°C .

Taie rondele măslinele şi jambonul bucăţele. Se poate folosi şi salam. Rade caşcavalul.

Amestecă făina cu praful de copt.

Bate ouăle, adaugă laptele, uleiul şi amestecă bine. Pune si mirodenii(am pus pesto si piper).

Amestecă totul si toarnă în tava de chec unsă.

Coace 40-45 minute.

NB

Mânuţele din poza ultimă sunt ale lui Victor, v-ati prins, nu? Ca am facut checul împreună!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise