CHEC SIMPLU

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina de grau
  • 5 linguri de ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de rom
  • amoniac
  • cacao.

Mod de preparare

1.Se separa ouale.si se pune intr-un vas numai albusurile care se bat cu mixerul vreo 5 min la viteza normala.apoi se pun cele 5 linguri de zahar deja pregatite,dupa care se amesteca din nou cu mixerul pana cand se tin de vas.dupa care se adauga galbenusurile amestecate cu 5ling de ulei si cutitul de sare,se amesteca in continuare.apoi se adauga faina.esenta,coaja de lamaie,si amoniacul stins cu lamaia stoarsa.se amesteca totul apoi se toarna intr-o tava gata unsa ku ulei.unt sau cu faina.se pune in cuptor 27min la temperatura de 180 C.Se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise