CHEC SOFIA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 14 linguri zahar pudra
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • faina cat cuprinde
  • 2 lingurite de cacao
  • 1 patratel de ciocolata menaj

Mod de preparare

Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul pana cand se dubleaza volumul compozitiei. Se adauga uleiul, amestecand continu. Apoi se adauga laptele, praful de copt si zaharul vanilinat si se omogenizeaza foarte bine aceasta compozitie. Se incepe adaugarea fainii cernute, in ploaie si amestecand cu un tel fix; se adauga faina pana cand compozitia arata ca o smantana groasa, care curge. Se pregateste o tava de chec, se asaeza hartie de copt in tava si se toarna compozitia in forma, pastrand in castron 1/4 de compozitie care se amesteca cu cele 2 lingurite de cacao. Se toarna pe deasupra checului din tava si se face un model cu furculita.Tava se da la cuptor, incalzit in prealabil, la temperatura de 220 grade pana cand se rumeneste bine deasupra. Se scoate din tava , se lasa la racit si apoi se toarna pe deasupra o glazura facuta din ciocolata menaj topita in bain- mare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise