Chec"Zebra"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • 200 gr samburi de nuci
  • cacao
  • zahar praf

Mod de preparare

Se bat 2 oua intregi cu 1 cana de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam 1 cana de ulei, praful de copt si 1 cana de lapte.

Dupa ce compozitia devine omogena, se adauga 1 cana de faina si se amesteca incat sa rezulte un aluat ca pentru chec. In compozitia rezultata adaugam samburii de nuca.

Impartim compozitia in doua si pe una dintre ele o amestecam cu o lingura de cacao.

Pregatim o tava rotunda unsa cu ulei si punem cate doua linguri din compozitia alba si doua din cea cu cacao pana se termina toata, astfel incat sa rezulte forma de zebra. Se baga la copt si cand este gata se pudreaza cu zahar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise