Cheesecake cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O minunatie de cheesecake,, racoros si crema este fina si delicata, sursa: retete draga mea prietena
  • Blatul:
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 80-100 grame unt
  • putin unt pentru uns
  • Crema:
  • 400 grame smantana grasa 20 % sau iaurt pilos foarte gras
  • 400 grame crema de branza philadelphia light, fara sare
  • 200 grame ciocolata neagra 70 % cacao
  • 1 lingura plina de cacao
  • 100 grame zahar
  • 3 oua
  • zeama de la o lamaie mica
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

De preferat branza fina si nu de vaci, ciocolata de buna calitate si sa folositi doar biscuiti digestivi. Eu am pus doua pachete cu aroma de scortisoara si restul simpli. I-am macinat la robot dupa care i-am amestecat cu untul topit si racit. Daca nu sunt foarte dulci puteti adauga putin zahar. Se unge baza si peretii formei cu unt dupa care se tapeteaza cu biscuitii. Presam cu fundul unui pahar ca sa fixam blatul mai bine. Putem imbraca doar fundul nu si peretii formei.Scoatem ingredientele din timp sa ajunga la temperatura camerei. Branza se amesteca putin cu o spatula nu cu mixerul. Ouale se mixeaza cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand au devenit spuma adaugam vanilia si zaharul treptat. Eu am folosit suc de portocale si a iesit foarte bun. Ciocolata rupta bucati se topeste pentru cateva minute la microunde si se lasa sa se raceasca. Adaugam pe rand ciocolata, cacaoa cernuta si smantana dupa care mixam bine. Acum adaugam faina cernuta si crema de branza si amestecam usor cu spatula, nu mai folosim mixerul. Varsam compozitia peste biscuiti si dam la cuptorul incalzit la foc mic pentru 30 minute la 180 de grade. Mai bine se tine la temperatura mica pentru timp mai indelungat, eu am tinut-o vreo ora. Este gata cand marginile sunt ferme si mijlocul inca tremura ca o piftie, puteti face si testul cu scobitoarea, cand scoatem scobitoarea curata de pe margine e gata, chiar daca la mijloc nu e facuta inca. Se mai poate tine la cuptor cu usa intredeschisa dupa ce am inchis focul.

Tipsuri pentru un cheesecake perfect:

-se face in forma detasabila ca sa nu se rupa cand il scoatem

-folositi si hartie de copt

-se tine peste noapte la frigider dupa care se taie

-pentru cheesecaul simplu folositi toppinguri acrisoare din fructe de padure, gem sau mere caramelizate

-se tine la foc mic pentru mai mult timp

-nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute

-bateti cu mixerul doar ouale, branza se amesteca cu lingura

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise