Se sfarama biscuitii fin, se amesteca cu untul topit si ouale intregi batute. Rezulta un aluat fraged. Se tapeteaza o forma rotunda de tort (diam. cam de 25 cm) cu unt si faina, se pune aluatul ridicandu-se margini cam de 3 degete inaltime. Se amesteca branza cu ouale batute, zaharul, pesmetul sau grisul, coaja de lamaie si stafidele muiate in prealabil. Daca folositi visine nu le amestecati in branza ci le asterneti intr-un strat pe fundul tavii (altfel crema de branza capata o culoare rozie, nu foarte placuta, zic eu..). Cand amestecul este omogen, se toarna peste foaia din tava. Se unge branza deasupra cu galbenus batut si se coace la foc potrivit cel putin 45 de min. Inainte de servire se orneaza cu frisca si felii de fructe. Se poate folosi si gelatina pentru a acoperi fructele.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise