Cheesecake cu jeleu de piersici

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 330 gr biscuiti de cacao
  • 150 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 400 gr crema de branza mai putin grasa
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura gelatina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • Jeleul de piersici:
  • 1 compot de piersici 800 gr
  • 15 gr gelatina
  • coacaze pentru decor

Mod de preparare

Crusta:

Biscuitii ii maruntim in robot.

Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.

Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.

Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.

Crema:

Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.

Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.

Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.

O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.

Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.

Jeleul de piersici:

Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.

Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.

Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.

Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.

Dam la rece peste noapte.

A doua zi, il scoatem usor din tava, decoram cu coacaze si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise