Cheesecake cu piscoturi

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr piscoturi
  • 500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr crema de branza (30% grasime)
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml cafea
  • o fiola de vanilie

Mod de preparare

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana obtinem o compozitie omogena. Topim gelatina pe baie de abur fara sa fiarba si o incorporam in crema de branza.

2. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, asezi pe margini si pe fund piscoturi. Inainte de a pune crema de branza, piscoturile de pe fundul formei le inmuiem in cafea cateva secunde. Asezam crema de branza peste ele si dam forma la frigider timp de 2-3 ore.

3. Scoatem cheesecake-ul din forma, presaram cacaua deasupra si ornam, facand floricele cu un spritz, cu frisca oprita pentru ornat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise