Chek aperitiv ,,MOZAIC''

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -300g sunca/ jambon de curcan sau pui
  • -200g kaizer
  • -5 oua
  • -200 ml vin alb
  • -200g faina
  • -200g smantana grasa
  • -50 ml ulei
  • -1 pliculet prf de copt
  • -1 ardei gras rosu(marime potrivita)
  • -1 ardei gras galben
  • -1 ardei gras verde
  • -100g masline negre
  • -1/2 lamaie(zeama)
  • -200g parmezan sau cascaval mai tare
  • -condimente:piper,cimbru

Mod de preparare

1)Se taie ardeii in cubulete mici,parmezanul se rade, maslinele(fara samburi) se taie fasiute mici si sunca+jambonul se taie in fasii mici si in cubulete.

2)Ouale se separa(galbenusul de albus)si se amesteca in galbenusuri smantana,vinul se toarna si faina in care am incorporat si praful de copt+ 1 lingurita de sare

Se bat albusurile(se adauga si aici un varf de cutit de sare)si cand s-au spumat se adauga zeama de lamaie pentru a se intari

Se incorporeaza albusurile in compozitie(mestecand de jos in sus pentru a nu se lasa)

3)Se adauga ingredientele (sunca,jambonul,ardeii si maslinele)pe rand, mestecand tot de jos in sus in compozitia formata

4)O tava de cozonac sau 2 tavi de chek se tapeteaza cu ulei si pesmet si se toarna compozitia si deasupra se mai rade putin parmezan

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise