Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana (de ceai) cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 6 oua
  • 7 linguri de apa calda
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura cu cacao
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul)
  • 50g rahat colorat
  • citeva picaturi cu rom
  • 2 foi de hirtie pt tapetat tavitele de chek

Mod de preparare

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri

-albusurile cu zaharul se bat pina se dizolva zaharul , nu se mai simte la mina.

-galbenusurile, zaharul ,uleiul si apa calda se bat pina i-si dubleaza volumul si au consistenta unei smantani.

-albusurile si galbenusurile se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie.

-tavitele de chec se imbraca cu hirtie

-se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca. Cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incit toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.

Acest chec este spornic, foarte pufos si natural.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise