Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana (de ceai) cu zahar
  • 1 cana cu faina
  • 6 oua
  • 7 linguri de apa calda
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingura cu cacao
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca (prajita si taiata cu cutitul)
  • 50g rahat colorat
  • citeva picaturi cu rom
  • 2 foi de hirtie pt tapetat tavitele de chek

Mod de preparare

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri

-albusurile cu zaharul se bat pina se dizolva zaharul , nu se mai simte la mina.

-galbenusurile, zaharul ,uleiul si apa calda se bat pina i-si dubleaza volumul si au consistenta unei smantani.

-albusurile si galbenusurile se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie.

-tavitele de chec se imbraca cu hirtie

-se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca. Cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incit toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.

Acest chec este spornic, foarte pufos si natural.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise