Chek marmorat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cele care nu va incumetati sa pregatiti cozonac va recomand un chek foarte bun:
  • 6-8 oua
  • 12-16 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 2linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri cacao
  • preferential nuci, stafide
  • 3-4 picaturi de rom

Mod de preparare

Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se bat foarte bine cu mixarul pana se tripleaza(nu dureaza mult)

Se adauga zeama de lamaie si apa fiarta ,faina amestecata cu praful de copt,coaja rasa de lamaie si la sfarsit uleiul cate o lingura

Se imparte coca in 2 castroane si una se coloreaza cu cacao si se pune rom

Se tapeteaza o tava de cozonac cu ulei ,pesmet si faina si se toarna cu lingura alternativ:1 lingura coca alba,una coca maro si cand ajungeti la capatul tavii incepeti stratul al doilea cu cealalta culoare, astfel ca sa alterneze culoarea maro si culoarea alba.

Se coace in cuptorul bine incins la foc potrivit in cca 45-50 min

Este foarte usor si delicios!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise