Chifetelute din dovlecei la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • - 200 gr telemea
  • -marar / patrunjel ce va place eu nu am pus de data aceasta
  • -2 catei de usturoi
  • -1 ou
  • -piper
  • -sare
  • -faina
  • -putin ulei pentru uns hartia de copt

Mod de preparare

Dovleceii se dau prin razatoare si se pun la scurs. Peste ei se pune telemeaua sfarmata cu furculita, mararul si patrunjelul tocat marunt, usturoiul pisat, sare, piper oul batut si pesmetul si o lingura de faina.Se amesteca toate bine.

Formam din compozitia rezultata formam chiftelute care le trecem prin faina.

In tava se aseaza hartie de copt se unge cu ulei si se pun chiftelutele se introduc in cuptorul incins la 180 C la treapta de jos cand s-au rumenit pe o parte se introrc. Se servesc cu sos de iaurt si usturoi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise