Chiftele cu cartofi si cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame cartofi (vreo 4 cartofi medii)
  • 4 linguri de faina
  • 2 catei nu prea mari de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 2 oua
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 200 grame cascaval sau branza telemea
  • o ceapa medie

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Testam cu ajutorul unui cutit si, atunci cand cartofii se inmoaie, ii scoatem si ii vom lasa la racit. Nu este neaparat necesar sa fierbem cartofii prea mult, pentru ca oricum ii vom praji sau coace la cuptor dupa. Cand s-au racit cartofii, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare sau ii pasam.

Intr-un bol incapator puneti cartofii rasi, adaugam 200 grame cascaval ras (sau branza), cei 2 catei de usturoi rasi fin, piper, sare (dupa gust) , cele 2 oua, ceapa tocata foarte marunt, 4 linguri de faina, legatura de patrunjel taiata marunt si amestecam compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele.

Am preincalzit cuptorul la 180 grade Celsius si in tava am pus o hartie de copt. Am format chiftele de cartofi turtind intre palme bucatele de marimea unei nuci ceva mai mari din compozitia de mai sus. Compozitia fiind destul de lipicioasa, mi-am pudrat mainile cu faina in timp ce modelam. Am aranjat chiftelele in tava si am dat-o la cuptor pentru circa 45 de minute. Restul compozitiei care mi-a ramas, am format chiftelele de data aceasta de mai micute decat cele care le-am pus in tava si le-am prajit intr-o baie de ulei de masline pana s-au rumenit. Daca le faceti prea mari si le puneti la prajit, aveti grija sa le intoarceti pe o parte si pe alta de a se face complet. Pe cele care le-ati prajit, le scoateti pe o hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Compozitia mi-a iesit pentru 19 chiftelute.

Chiftelele cu cartofi fac o buna companie cu salata de tzatziki (reteta se gaseste aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-tzatziki-4.html).

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise