Chiftele cu ton

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet

Mod de preparare

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.

Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.

Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.

Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.

Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.

Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.

Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.

Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise