chiftele de cartofi cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Croquettes des pommes de terre aux noisettes
  • Chitftele de cartofi cu alune
  • Ingrediente pentru 4 persoane : - 800 g. cartofi
  • - sare, piper
  • - 2 oua
  • - 1 cana de faina
  • - 100 g. de alune decojite
  • - 50 g. pesmet ( piine uscata maruntita)
  • - 50 g. de unt
  • - 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja timp de 30 minute, in apa fiarta si sarata. Curatati cartofii de coaja si zdrobitii pina obtineti un piureu uscat ( nu adaugati lapte ). Sarati si piperati dupa gust.

Adaugati la piureul astfel obtinut - galbenusurile de ou, o lingura de faina si alunele tocate marunt si amestecati totul. Cu piureul obtinut formati chiftele plate.

Puneti in 3 farfurii, separat : faina, albusurile de ou si pesmetul. Treceti chiftelele pe rind in faina, albus si pesmet.

Incalziti intr-o tigaie uleiul si untul si puneti la prajit chiftelele. Cind sint rumenite le intorceti pe cealalalta parte. Se serveste cald cu friptura de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise