chiftele de cartofi cu alune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Croquettes des pommes de terre aux noisettes
  • Chitftele de cartofi cu alune
  • Ingrediente pentru 4 persoane : - 800 g. cartofi
  • - sare, piper
  • - 2 oua
  • - 1 cana de faina
  • - 100 g. de alune decojite
  • - 50 g. pesmet ( piine uscata maruntita)
  • - 50 g. de unt
  • - 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in coaja timp de 30 minute, in apa fiarta si sarata. Curatati cartofii de coaja si zdrobitii pina obtineti un piureu uscat ( nu adaugati lapte ). Sarati si piperati dupa gust.

Adaugati la piureul astfel obtinut - galbenusurile de ou, o lingura de faina si alunele tocate marunt si amestecati totul. Cu piureul obtinut formati chiftele plate.

Puneti in 3 farfurii, separat : faina, albusurile de ou si pesmetul. Treceti chiftelele pe rind in faina, albus si pesmet.

Incalziti intr-o tigaie uleiul si untul si puneti la prajit chiftelele. Cind sint rumenite le intorceti pe cealalalta parte. Se serveste cald cu friptura de pui.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise