Crochete de cartofi cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame cartofi
  • 150 grame brânză rasă
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri făină
  • sare
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Se curăță și se fierb cartofii ca pentru piure. Se scurg și se zdrobesc, apoi se lasă puțin la răcit. Se adaugă brânza, gălbenușurile și 1 lingură de făină. Se fac biluțe din aluat, sau se dă forma lunguiață (vezi poza). În trei farfurii se pregătește făina, oul se bate (putem adăuga și albușurile rămase de la cele două gălbenușuri folosite la aluat) și pesmetul. Se dau crochetele prin făină, apoi prin ou, iar mai pe urmă prin pesmet.Se prăjesc în ulei încins până când capătă o culoare maro-aurie. Se scot și se lasă pe un prosop de hârtie la scurs.Se servesc cu orice fel de legume.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise